Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowa zupa grzybowa"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 343
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 343
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Składniki
Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plastry, czosnek zmiażdżyć, cebulę posiekać, poddusić na maśle.
Grzyby moczyć przez ok. 20 minut, posiekać, dodać do pieczarek i cebuli, zalać bulionem, dodać zioła i przyprawy, gotować ok. pół godziny.
Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru (by się nie zwarzyła), dodać do całości, zmiksować na gładko, posypać posiekaną natką. Zupę dekorować kawałkami grzybów.Źródło: Twoje Imperium