Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, bardzo pożywna i sycąca kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami. Doskonale smakuje także bez pulpecików.
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 362
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54794
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2976
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 619
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 640
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 362
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54794
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2976
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 619
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 640
Składniki
Zupa: Marchew i pieczarki ścieramy na tace o dużych oczkach i podsmażamy na maśle aż marchew zmięknie. W razie potrzeby podlewamy wodą żeby się nie przypaliło. Bulion zagotowujemy. Do gotującego się bulionu dodajemy oba serki topione i mieszamy żeby się rozpuściły. Zupę pieczarkową rozpuszczamy w 0,5 l zimnej wody, dodajemy do bulionu z serkami i zagotowujemy. Dodajemy pieczarki z marchewką i mieszamy. Do zupy wlewamy śmietankę zahartowaną odrobiną gorącej zupy. Całość zagotowujemy.
Pulpety: Mięso mielone dokładnie mieszamy z posiekanym drobno koperkiem, jajkiem i bułką tartą. Formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10-15 minut. Po tym czasie odcedzamy. Na talerz nakładamy kilka pulpecików i zalewamy gorącą zupą. Smacznego :)