Do góry

Zupy Przepis na:

Kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami

Kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 5221

Dodano:

Odsłon: 4416

Szybka, bardzo pożywna i sycąca kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami. Doskonale smakuje także bez pulpecików.

Składniki

  • Zupa:
  • 2,5 l bulionu drobiowego
  • 2 duże marchewki
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 zupa pieczarkowa
  • 100 g serka topionego kremowego
  • 100 g serka topionego pieczarkowego
  • 200 ml śmietany 30 %
  • Pulpeciki:
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1/2 pęczku koperku
  • 1 jajko
  • garść bułki tartej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami

Przygotowanie

  1. Zupa: Marchew i pieczarki ścieramy na tace o dużych oczkach i podsmażamy na maśle aż marchew zmięknie. W razie potrzeby podlewamy wodą żeby się nie przypaliło. Bulion zagotowujemy. Do gotującego się bulionu dodajemy oba serki topione i mieszamy żeby się rozpuściły. Zupę pieczarkową rozpuszczamy w 0,5 l zimnej wody, dodajemy do bulionu z serkami i zagotowujemy. Dodajemy pieczarki z marchewką i mieszamy. Do zupy wlewamy śmietankę zahartowaną odrobiną gorącej zupy. Całość zagotowujemy.

  2. Pulpety: Mięso mielone dokładnie mieszamy z posiekanym drobno koperkiem, jajkiem i bułką tartą. Formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10-15 minut. Po tym czasie odcedzamy. Na talerz nakładamy kilka pulpecików i zalewamy gorącą zupą. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń