Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11349
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 320
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 87
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 457
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11349
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 320
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 87
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 457
Składniki
Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, pory w krążki. Jeżeli dodajemy świeży czosnek także należy go posiekać w drobną kosteczkę. Warzywa podsmażyć na patelni, dodając łyżkę masła. Szpinak opłukać, również podsmażyć na maśle, ale na oddzielnej patelni, ponieważ szpinak szybciej robi się miękki. Po kilku minutach warzywa podlać bulionem i szklanką wody, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa gotować do miękkości, połączyć ze szpinakiem. Całość wystudzić, następnie zmiksować. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta można dodać wody i całość zagotować. Następnie wlać śmietankę, doprawić gałką muszkatołową.
Zupę podawać z kawałkami ulubionego sera pleśniowego, posypaną płatkami migdałów. Smacznego.