Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2824
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 602
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 712
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 270
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2824
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 602
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 712
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 270
Składniki
Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, pory w krążki. Jeżeli dodajemy świeży czosnek także należy go posiekać w drobną kosteczkę. Warzywa podsmażyć na patelni, dodając łyżkę masła. Szpinak opłukać, również podsmażyć na maśle, ale na oddzielnej patelni, ponieważ szpinak szybciej robi się miękki. Po kilku minutach warzywa podlać bulionem i szklanką wody, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa gotować do miękkości, połączyć ze szpinakiem. Całość wystudzić, następnie zmiksować. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta można dodać wody i całość zagotować. Następnie wlać śmietankę, doprawić gałką muszkatołową.
Zupę podawać z kawałkami ulubionego sera pleśniowego, posypaną płatkami migdałów. Smacznego.