Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5053
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419422
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5053
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419422
Składniki
Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, pory w krążki. Jeżeli dodajemy świeży czosnek także należy go posiekać w drobną kosteczkę. Warzywa podsmażyć na patelni, dodając łyżkę masła. Szpinak opłukać, również podsmażyć na maśle, ale na oddzielnej patelni, ponieważ szpinak szybciej robi się miękki. Po kilku minutach warzywa podlać bulionem i szklanką wody, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa gotować do miękkości, połączyć ze szpinakiem. Całość wystudzić, następnie zmiksować. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta można dodać wody i całość zagotować. Następnie wlać śmietankę, doprawić gałką muszkatołową.
Zupę podawać z kawałkami ulubionego sera pleśniowego, posypaną płatkami migdałów. Smacznego.