Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 374
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 374
Składniki
Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę, pory w krążki. Jeżeli dodajemy świeży czosnek także należy go posiekać w drobną kosteczkę. Warzywa podsmażyć na patelni, dodając łyżkę masła. Szpinak opłukać, również podsmażyć na maśle, ale na oddzielnej patelni, ponieważ szpinak szybciej robi się miękki. Po kilku minutach warzywa podlać bulionem i szklanką wody, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa gotować do miękkości, połączyć ze szpinakiem. Całość wystudzić, następnie zmiksować. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta można dodać wody i całość zagotować. Następnie wlać śmietankę, doprawić gałką muszkatołową.
Zupę podawać z kawałkami ulubionego sera pleśniowego, posypaną płatkami migdałów. Smacznego.