Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa, w sam raz na jesienne popołudnia. Dodatek pesto nadaje jej lekko pikantnego smaku. Przepis pochodzi z 434 odcinka programu "Ewa gotuje".
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 1894
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 46
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 2131
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10522
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 109
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 1894
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 46
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 2131
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10522
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 109
Składniki
Z dyni usunąć pestki. Miąższ pokroić i wraz z obranymi i pokrojonymi na mniejsze kawałki warzywami ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Dodać czosnek (w łupinach). Posolić, skropić oliwą i upiec w piekarniku.
Dynię obrać ze skórki i wraz z warzywami przełożyć do garnka (czosnek wycisnąć z łupin). Wlać wodę i wino. Doprawić świeżo startym imbirem. Przykryć i gotować do miękkości.
Zmiksować. Doprawić curry. Zabielić mleczkiem kokosowym. Zakwasić sokiem z limonki. W razie potrzeby doprawić solą do smaku .
Podawać z pesto z natki marchewki.