Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa, w sam raz na jesienne popołudnia. Dodatek pesto nadaje jej lekko pikantnego smaku. Przepis pochodzi z 434 odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 72
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1290
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 715
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 288
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 146
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 72
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1290
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 715
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 288
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 146
Składniki
Z dyni usunąć pestki. Miąższ pokroić i wraz z obranymi i pokrojonymi na mniejsze kawałki warzywami ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Dodać czosnek (w łupinach). Posolić, skropić oliwą i upiec w piekarniku.
Dynię obrać ze skórki i wraz z warzywami przełożyć do garnka (czosnek wycisnąć z łupin). Wlać wodę i wino. Doprawić świeżo startym imbirem. Przykryć i gotować do miękkości.
Zmiksować. Doprawić curry. Zabielić mleczkiem kokosowym. Zakwasić sokiem z limonki. W razie potrzeby doprawić solą do smaku .
Podawać z pesto z natki marchewki.