Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa, w sam raz na jesienne popołudnia. Dodatek pesto nadaje jej lekko pikantnego smaku. Przepis pochodzi z 434 odcinka programu "Ewa gotuje".
Tak przygotowane puree z dyni będzie rewelacyjnym dodatkiem do dań główych i...
Odsłon: 1135
Wczoraj był przepis na tradycyjną babciną babkę, dzisiaj czas na moją. Jak ju...
Odsłon: 561
Wczoraj był przepis na tradycyjną babciną babkę, dzisiaj czas na moją. Jak ju...
Odsłon: 561
Składniki
Z dyni usunąć pestki. Miąższ pokroić i wraz z obranymi i pokrojonymi na mniejsze kawałki warzywami ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Dodać czosnek (w łupinach). Posolić, skropić oliwą i upiec w piekarniku.
Dynię obrać ze skórki i wraz z warzywami przełożyć do garnka (czosnek wycisnąć z łupin). Wlać wodę i wino. Doprawić świeżo startym imbirem. Przykryć i gotować do miękkości.
Zmiksować. Doprawić curry. Zabielić mleczkiem kokosowym. Zakwasić sokiem z limonki. W razie potrzeby doprawić solą do smaku .
Podawać z pesto z natki marchewki.
Przepisy Zupy
Zupy
Podkarpacki barszcz Wielkanoncy z białą kiełbasą.
Zupy
Zupa chrzanowa z białą kiełbasą
Zupy
Krem z duszonej cukinii
Zupy
Zupa brokułowa z makaronem
Podkarpacki barszcz Wielkanoncy z białą kiełbasą.
Podkarpacki barszcz Wielkanocny -taki właśnie barszcz serwowała moja Babcia,...
Odsłon: 70
Zupa chrzanowa z białą kiełbasą
Dzisiaj zapraszam na zupę, która świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole...
Odsłon: 117