Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Synek rośnie z każdym dniem i coraz trudniej mu dogodzić, dlatego stanąłem przed trudnym zadaniem, zrobić coś oryginalnego, co zarówno będzie smakowało małemu jak i rodzicom :) Po dłuższym zastanowieniu się, wybrałem zupę jabłkową i ravioli z truskawkami :) Co sądzicie o takim właściwie deserowym daniu? :D
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 51
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 91
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 66
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 51
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 91
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 66
Składniki
Danie jest bardzo proste i przyjemne w wykonaniu, nie powinno sprawić Wam żadnych kłopotów. Na początek obieramy jabłka, kroimy w ćwiartki i w małym rondelku miksujemy blenderem na jednolitą masę. Następnie na małym ogniu podgrzewamy naszą papkę i dodajemy laskę cynamonu. Stopniowo wlewamy jogurt naturalny, obserwując konsystencję naszej zupy. W międzyczasie przygotowujemy ciasto na ravioli. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka i żółtko oraz dodajemy odrobinę soli. Zagniatamy ciasto, co jakiś czas podlewając je wodą. Formujemy z niego kulę i odstawiamy na godzinę pod przykryciem.
Po tym czasie ciasto na dzielimy na 4 części i rozwałkowujemy każdą z nich na bardzo cienki placek. Wykrawamy prostokąt, nakładamy truskawkę i składamy wzdłuż. Gotujemy w osolonej wodzie, aż do miękkości. Podajemy razem z zupą. Smacznego!