Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Synek rośnie z każdym dniem i coraz trudniej mu dogodzić, dlatego stanąłem przed trudnym zadaniem, zrobić coś oryginalnego, co zarówno będzie smakowało małemu jak i rodzicom :) Po dłuższym zastanowieniu się, wybrałem zupę jabłkową i ravioli z truskawkami :) Co sądzicie o takim właściwie deserowym daniu? :D
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10354
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10354
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Danie jest bardzo proste i przyjemne w wykonaniu, nie powinno sprawić Wam żadnych kłopotów. Na początek obieramy jabłka, kroimy w ćwiartki i w małym rondelku miksujemy blenderem na jednolitą masę. Następnie na małym ogniu podgrzewamy naszą papkę i dodajemy laskę cynamonu. Stopniowo wlewamy jogurt naturalny, obserwując konsystencję naszej zupy. W międzyczasie przygotowujemy ciasto na ravioli. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka i żółtko oraz dodajemy odrobinę soli. Zagniatamy ciasto, co jakiś czas podlewając je wodą. Formujemy z niego kulę i odstawiamy na godzinę pod przykryciem.
Po tym czasie ciasto na dzielimy na 4 części i rozwałkowujemy każdą z nich na bardzo cienki placek. Wykrawamy prostokąt, nakładamy truskawkę i składamy wzdłuż. Gotujemy w osolonej wodzie, aż do miękkości. Podajemy razem z zupą. Smacznego!