Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremowa zupa z marchwi"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 133
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 133
Składniki
Warzywa obierz, opłucz. Cebulę posiekaj, a marchewki, pietruszkę oraz ziemniaki pokrój na spore kawałki.
W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż pozostałe warzywa. Smaż razem jeszcze chwilę na dużym płomieniu. Następnie wlej bulion. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 20 minut.
Kiedy wszystkie warzywa będą miękkie, zmiksuj je razem z wywarem na aksamitny krem. Przypraw go mieloną kolendrą, gałką muszkatołową, sokiem z limonki oraz solą i pieprzem.
Gotową zupę rozlej do miseczek. Każdą porcję udekoruj kleksem jogurtu oraz listkami kolendry (ew. natki pietruszki). Podawaj np. z grzankami albo kawałkiem bagietki.
35 min , Porcja: 170 kcal, Cena porcji: ok. 1 złŹródło: Naj