Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa warzywna z nasturcją i oliwkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13652
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15109
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6200
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13652
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15109
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6200
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Ziemniaki, seler, por i pietruszkę pokroić w kostkę zalać bulionem i gotować ok. 20 minut. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie plasterki, obgotować w bulionie 2-3 minuty, wyjąc na spodek. Opłukane i osuszone nasturcje przesmażyć na oleju z suszonym i posiekanym czosnkiem. Przełożyć je do prawie miękkich warzyw w bulionie. Wszystko gotować 5-10 minut. Zupę zdjąć z palnika, dodać większość oliwek i zmiksować. Przelać na talerze, udekorować wstążkami marchewki i pozostałymi oliwkami.