Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa warzywna z nasturcją i oliwkami.
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 110
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 168
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 165
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 129
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 110
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 168
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 165
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 129
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Ziemniaki, seler, por i pietruszkę pokroić w kostkę zalać bulionem i gotować ok. 20 minut. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie plasterki, obgotować w bulionie 2-3 minuty, wyjąc na spodek. Opłukane i osuszone nasturcje przesmażyć na oleju z suszonym i posiekanym czosnkiem. Przełożyć je do prawie miękkich warzyw w bulionie. Wszystko gotować 5-10 minut. Zupę zdjąć z palnika, dodać większość oliwek i zmiksować. Przelać na talerze, udekorować wstążkami marchewki i pozostałymi oliwkami.