Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, a jednocześnie elegancka i głęboka w smaku zupa z warzyw, które zawsze mamy w domu. Dzięki temu, że bazą zupy, są warzywa, które najpierw były pieczone zupa ma niepowtarzalny smak i aromat. Całość dopełnia kremowy serek mascarpone. Tak wykonana zupa idealnie wpisze się również w świąteczne menu.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 555
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1210
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4864
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 555
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1210
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4864
Składniki
Obrane ziemniaki, marchewki i selera kroimy w słupki. Cebulę kroimy w kostkę. Warzywa posypujemy solą, dodajemy smalec, dokładnie nacieramy warzywa. Warzywa przesypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180°C przez 45-50 minut. Upieczone warzywa przekładamy do garnka(część odkładamy do przybrania zupy), zalewamy wodą i gotujemy 10-15 minut. Do zupy dodajemy mascarpone i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Zupę miksujemy do uzyskania aksamitnej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę przybieramy pieczonymi warzywami oraz posypujemy szczypiorkiem.