Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27523
Dodano: 13.05.2014
Odsłon: 303
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Łodygi rabarbaru obrać, pokroić w kostkę, włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie z oliwek.
Korzeń pietruszki i ziemniaka pokroić w kostkę, pora w pół plasterki, posiekać wszystkie natki i włożyć do gorącego bulionu razem z podsmażoną cebulką i podpieczonym rabarbarem. Wszystko gotować do momentu aż warzywa będą miękkie – około 20 minut.
Pod koniec gotowania dodać łyżkę cukru trzcinowego, a zawartość garnka zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać łyżkę sosu sojowego, łyżkę jogurtu i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem – jeszcze raz przemieszać i ponownie zagotować.
Kremowy Kwaśnik podawać z ulubionymi dodatkami.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

konhambos 13 maja 2014Zgłoś do usunięcia
ciekawe polaczenie, musze wypróbowac :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz