Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na przygotowanie prostego, aromatycznego, lekko kwaskowego kremu warzywnego z rabarbarowo – porową nutką.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 322
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2548
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 322
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2548
Składniki
Łodygi rabarbaru obrać, pokroić w kostkę, włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie z oliwek. Korzeń pietruszki i ziemniaka pokroić w kostkę, pora w pół plasterki, posiekać wszystkie natki i włożyć do gorącego bulionu razem z podsmażoną cebulką i podpieczonym rabarbarem. Wszystko gotować do momentu aż warzywa będą miękkie – około 20 minut.
Pod koniec gotowania dodać łyżkę cukru trzcinowego, a zawartość garnka zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać łyżkę sosu sojowego, łyżkę jogurtu i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem – jeszcze raz przemieszać i ponownie zagotować. Kremowy Kwaśnik podawać z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)