Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2116
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17953
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1977
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2116
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17953
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1977
Składniki
Pieczarki oczyściłem i przekroiłem na ćwiartki. Pomidory umyłem ,osuszyłem pokroiłem w ósemki i usunąłem pestki. Chilli oczyściłem z pestek i pokroiłem w krążki. Filety opłukałem ,osuszyłem i pokroiłem w paski o grubości 1 cm. W garnku rozgrzałem mleczko kokosowe. Dodałem trawę cytrynową ,starty imbir ,liście kaffiru ,zagotowałem. Dolałem 500 ml wody ,zagotowałem. Dodałem paski mięsa ,grzyby ,papryczkę chilli i pomidory. Gotowałem na średnim ogniu 15 min. Dodałem sok z cytryny ,sos rybny ,kolendrę i doprawiłem do smaku solą i pieprzem.