Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1512
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 687
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1512
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 687
Składniki
Pieczarki oczyściłem i przekroiłem na ćwiartki. Pomidory umyłem ,osuszyłem pokroiłem w ósemki i usunąłem pestki. Chilli oczyściłem z pestek i pokroiłem w krążki. Filety opłukałem ,osuszyłem i pokroiłem w paski o grubości 1 cm. W garnku rozgrzałem mleczko kokosowe. Dodałem trawę cytrynową ,starty imbir ,liście kaffiru ,zagotowałem. Dolałem 500 ml wody ,zagotowałem. Dodałem paski mięsa ,grzyby ,papryczkę chilli i pomidory. Gotowałem na średnim ogniu 15 min. Dodałem sok z cytryny ,sos rybny ,kolendrę i doprawiłem do smaku solą i pieprzem.