Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 102
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 14
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 60
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 102
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 14
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 60
Składniki
Pieczarki oczyściłem i przekroiłem na ćwiartki. Pomidory umyłem ,osuszyłem pokroiłem w ósemki i usunąłem pestki. Chilli oczyściłem z pestek i pokroiłem w krążki. Filety opłukałem ,osuszyłem i pokroiłem w paski o grubości 1 cm. W garnku rozgrzałem mleczko kokosowe. Dodałem trawę cytrynową ,starty imbir ,liście kaffiru ,zagotowałem. Dolałem 500 ml wody ,zagotowałem. Dodałem paski mięsa ,grzyby ,papryczkę chilli i pomidory. Gotowałem na średnim ogniu 15 min. Dodałem sok z cytryny ,sos rybny ,kolendrę i doprawiłem do smaku solą i pieprzem.