Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7315
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2783
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20320
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7315
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2783
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20320
Składniki
Pieczarki oczyściłem i przekroiłem na ćwiartki. Pomidory umyłem ,osuszyłem pokroiłem w ósemki i usunąłem pestki. Chilli oczyściłem z pestek i pokroiłem w krążki. Filety opłukałem ,osuszyłem i pokroiłem w paski o grubości 1 cm. W garnku rozgrzałem mleczko kokosowe. Dodałem trawę cytrynową ,starty imbir ,liście kaffiru ,zagotowałem. Dolałem 500 ml wody ,zagotowałem. Dodałem paski mięsa ,grzyby ,papryczkę chilli i pomidory. Gotowałem na średnim ogniu 15 min. Dodałem sok z cytryny ,sos rybny ,kolendrę i doprawiłem do smaku solą i pieprzem.