Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, gęsta zupa. Może zastąpić cały obiad. Kurki są szlachetnym dodatkiem nadającym zupie jesiennego charakteru.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3334
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3334
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Dodać pokrojoną w grubszą kostkę karkówkę. Dusić na wolnym ogniu ok 15 min, mieszć. Dodać oczyszczone, obrane, umyte, pokrojone w drobną kostkę marchewki, pietruszkę, seleta oraz ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę. 3-4 minuty wszystko razem dusić. Zalać wrzątkiem. Gotować na wolnym ogniu. Kaszę kilkakrotnie wypłukać i dodać do zupy. Dodać przyprawę do karkówki i sól do smaku. Gotować do miękkości mięsa. Na koniec dodać pieprz młotkowany z kolendrą i pokrojoną natkę pietruszki. Kurki, oczyścić, umyć, osuszyć. Jeśli większe, to pokroić. Na patelni, na rozgrzanym maśle usmażyć grzybki. Dobrze odparować. Oprószyć delikatnie solą. Większą część przełożyć do zupy. Zupę serwować gorącą przybraną pozostałymi kurkami. Smacznego.