Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, gęsta zupa. Może zastąpić cały obiad. Kurki są szlachetnym dodatkiem nadającym zupie jesiennego charakteru.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 106
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4332
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2611
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 106
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4332
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2611
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Dodać pokrojoną w grubszą kostkę karkówkę. Dusić na wolnym ogniu ok 15 min, mieszć. Dodać oczyszczone, obrane, umyte, pokrojone w drobną kostkę marchewki, pietruszkę, seleta oraz ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę. 3-4 minuty wszystko razem dusić. Zalać wrzątkiem. Gotować na wolnym ogniu. Kaszę kilkakrotnie wypłukać i dodać do zupy. Dodać przyprawę do karkówki i sól do smaku. Gotować do miękkości mięsa. Na koniec dodać pieprz młotkowany z kolendrą i pokrojoną natkę pietruszki. Kurki, oczyścić, umyć, osuszyć. Jeśli większe, to pokroić. Na patelni, na rozgrzanym maśle usmażyć grzybki. Dobrze odparować. Oprószyć delikatnie solą. Większą część przełożyć do zupy. Zupę serwować gorącą przybraną pozostałymi kurkami. Smacznego.