Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, gęsta zupa. Może zastąpić cały obiad. Kurki są szlachetnym dodatkiem nadającym zupie jesiennego charakteru.
Pyszne kurczaczki dla naszych pociech.
Odsłon: 3223
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 1136
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 208
Pyszne kurczaczki dla naszych pociech.
Odsłon: 3223
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 1136
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 208
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Dodać pokrojoną w grubszą kostkę karkówkę. Dusić na wolnym ogniu ok 15 min, mieszć. Dodać oczyszczone, obrane, umyte, pokrojone w drobną kostkę marchewki, pietruszkę, seleta oraz ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę. 3-4 minuty wszystko razem dusić. Zalać wrzątkiem. Gotować na wolnym ogniu. Kaszę kilkakrotnie wypłukać i dodać do zupy. Dodać przyprawę do karkówki i sól do smaku. Gotować do miękkości mięsa. Na koniec dodać pieprz młotkowany z kolendrą i pokrojoną natkę pietruszki. Kurki, oczyścić, umyć, osuszyć. Jeśli większe, to pokroić. Na patelni, na rozgrzanym maśle usmażyć grzybki. Dobrze odparować. Oprószyć delikatnie solą. Większą część przełożyć do zupy. Zupę serwować gorącą przybraną pozostałymi kurkami. Smacznego.