Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, gęsta zupa. Może zastąpić cały obiad. Kurki są szlachetnym dodatkiem nadającym zupie jesiennego charakteru.
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 121
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 74
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 183
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 325
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 121
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 74
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 183
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 325
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Dodać pokrojoną w grubszą kostkę karkówkę. Dusić na wolnym ogniu ok 15 min, mieszć. Dodać oczyszczone, obrane, umyte, pokrojone w drobną kostkę marchewki, pietruszkę, seleta oraz ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę. 3-4 minuty wszystko razem dusić. Zalać wrzątkiem. Gotować na wolnym ogniu. Kaszę kilkakrotnie wypłukać i dodać do zupy. Dodać przyprawę do karkówki i sól do smaku. Gotować do miękkości mięsa. Na koniec dodać pieprz młotkowany z kolendrą i pokrojoną natkę pietruszki. Kurki, oczyścić, umyć, osuszyć. Jeśli większe, to pokroić. Na patelni, na rozgrzanym maśle usmażyć grzybki. Dobrze odparować. Oprószyć delikatnie solą. Większą część przełożyć do zupy. Zupę serwować gorącą przybraną pozostałymi kurkami. Smacznego.