Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, gęsta zupa. Może zastąpić cały obiad. Kurki są szlachetnym dodatkiem nadającym zupie jesiennego charakteru.
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 277
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 277
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Dodać pokrojoną w grubszą kostkę karkówkę. Dusić na wolnym ogniu ok 15 min, mieszć. Dodać oczyszczone, obrane, umyte, pokrojone w drobną kostkę marchewki, pietruszkę, seleta oraz ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę. 3-4 minuty wszystko razem dusić. Zalać wrzątkiem. Gotować na wolnym ogniu. Kaszę kilkakrotnie wypłukać i dodać do zupy. Dodać przyprawę do karkówki i sól do smaku. Gotować do miękkości mięsa. Na koniec dodać pieprz młotkowany z kolendrą i pokrojoną natkę pietruszki. Kurki, oczyścić, umyć, osuszyć. Jeśli większe, to pokroić. Na patelni, na rozgrzanym maśle usmażyć grzybki. Dobrze odparować. Oprószyć delikatnie solą. Większą część przełożyć do zupy. Zupę serwować gorącą przybraną pozostałymi kurkami. Smacznego.