Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wyśmienita sycąca ,smaczna zupa na wywarze mięsnym lub jarzynowym , szybko się przyrządza .Sprawdza się nie tylko w chłodne, jesienne i zimowe dni . Polecam
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 138
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 55
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 138
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 55
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wkładamy umyte wędzone kości lub żeberka liście laurowe,angielskie ziele ,1 łyżkę vegety i gotujemy około 50 minut Wyjąć mięso i wywar przecedzić ,wsypać 10 dkg przepłukanej kaszy , dodać marchew, pietruszkę ,seler ,ziemniaki ,czosnek wszystko (drobno pokrojone w kostkę ) i gotować do miękkości . Obrane mięso z kości dodajemy do zupy z przesmażonym wcześniej boczkiem , cebulką szynką drobno pokrojoną w kostkę . Doprawić do smaku solą ,magi pieprzem ( według uznania ) Posypać natką pietruszki Smacznego !!!