Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta i rozgrzewająca zupa na chłodne jesienne dni. Wspaniały przepis mojej mamy.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1450
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1450
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Składniki
Żeberko lub kość odgotować robiąc wywar. Dodać kaszę pęczak i gotować ok 15 minut.
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Seler pokroić na 4 części. Cebulę obrać.
Do wywaru z kaszą wrzucić seler, całą cebulę, potartą marchewkę i pietruszkę oraz ziemniaki. Gotować prawie do miękkości.
Kiedy warzywa nieco zmięknął, dodać przyprawy do smaku. Gotować do całkowitej miękkości warzyw i do połączenia smaków. Podając można posypać jeszcze szczypiorkiem. SMACZNEGO!