Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta i rozgrzewająca zupa na chłodne jesienne dni. Wspaniały przepis mojej mamy.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Żeberko lub kość odgotować robiąc wywar. Dodać kaszę pęczak i gotować ok 15 minut.
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Seler pokroić na 4 części. Cebulę obrać.
Do wywaru z kaszą wrzucić seler, całą cebulę, potartą marchewkę i pietruszkę oraz ziemniaki. Gotować prawie do miękkości.
Kiedy warzywa nieco zmięknął, dodać przyprawy do smaku. Gotować do całkowitej miękkości warzyw i do połączenia smaków. Podając można posypać jeszcze szczypiorkiem. SMACZNEGO!