Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta i rozgrzewająca zupa na chłodne jesienne dni. Wspaniały przepis mojej mamy.
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20227
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1029
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3994
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19094
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20227
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1029
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3994
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19094
Składniki
Żeberko lub kość odgotować robiąc wywar. Dodać kaszę pęczak i gotować ok 15 minut.
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Seler pokroić na 4 części. Cebulę obrać.
Do wywaru z kaszą wrzucić seler, całą cebulę, potartą marchewkę i pietruszkę oraz ziemniaki. Gotować prawie do miękkości.
Kiedy warzywa nieco zmięknął, dodać przyprawy do smaku. Gotować do całkowitej miękkości warzyw i do połączenia smaków. Podając można posypać jeszcze szczypiorkiem. SMACZNEGO!