Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta i rozgrzewająca zupa na chłodne jesienne dni. Wspaniały przepis mojej mamy.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Żeberko lub kość odgotować robiąc wywar. Dodać kaszę pęczak i gotować ok 15 minut.
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Seler pokroić na 4 części. Cebulę obrać.
Do wywaru z kaszą wrzucić seler, całą cebulę, potartą marchewkę i pietruszkę oraz ziemniaki. Gotować prawie do miękkości.
Kiedy warzywa nieco zmięknął, dodać przyprawy do smaku. Gotować do całkowitej miękkości warzyw i do połączenia smaków. Podając można posypać jeszcze szczypiorkiem. SMACZNEGO!