Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta i rozgrzewająca zupa na chłodne jesienne dni. Wspaniały przepis mojej mamy.
Żeberko lub kość odgotować robiąc wywar.
Dodać kaszę pęczak i gotować ok 15 minut.
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach.
Ziemniaki pokroić w kostkę.
Seler pokroić na 4 części.
Cebulę obrać.
Do wywaru z kaszą wrzucić seler, całą cebulę, potartą marchewkę i pietruszkę oraz ziemniaki.
Gotować prawie do miękkości.
Kiedy warzywa nieco zmięknął, dodać przyprawy do smaku.
Gotować do całkowitej miękkości warzyw i do połączenia smaków.
Podając można posypać jeszcze szczypiorkiem.
SMACZNEGO!
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4429
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 93
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 165
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 141
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 186
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 173
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4429
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 93
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 165
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 141
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 186
Drób jest jednym z najpopularniejszych mięs na naszych stołach. Warto więc cz...
Odsłon: 173
Składniki
Żeberko lub kość odgotować robiąc wywar. Dodać kaszę pęczak i gotować ok 15 minut.
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Seler pokroić na 4 części. Cebulę obrać.
Do wywaru z kaszą wrzucić seler, całą cebulę, potartą marchewkę i pietruszkę oraz ziemniaki. Gotować prawie do miękkości.
Kiedy warzywa nieco zmięknął, dodać przyprawy do smaku. Gotować do całkowitej miękkości warzyw i do połączenia smaków. Podając można posypać jeszcze szczypiorkiem. SMACZNEGO!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupy
Zupa z bobem
Zupy
Zupa kurkowa – kremowa i pyszna
Zupa grzybowa Bożeny
Zupa grzybowa to moja ulubiona zupa, którą można ugotować ze świeżych grzybów...
Odsłon: 99
Zupa z zielonych szparagów
Natrafiłam na ten przepis, szukając jakiegoś nowego pomysłu na szparagi, i os...
Odsłon: 90