Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z popularniejszych polskich zup na wywarze jarzynowym lub mięsnym z kaszą jęczmienną lub ryżem, Można dodać do niej grzyby suszone.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 838
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22900
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15315
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 838
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22900
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15315
Składniki
Bulion zagotowujemy, dodajemy kaszę, ziele angielskie, liść laurowy, obraną i pokrojoną cebulę. Gotujemy ok. 15 min.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Marchew i seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Por myjemy, kroimy w talarki, podsmażamy na maśle. Warzywa i ziemniaki dodajemy do gotującego się bulionu.
Gotujemy 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.