Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z popularniejszych polskich zup na wywarze jarzynowym lub mięsnym z kaszą jęczmienną lub ryżem, Można dodać do niej grzyby suszone.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Bulion zagotowujemy, dodajemy kaszę, ziele angielskie, liść laurowy, obraną i pokrojoną cebulę. Gotujemy ok. 15 min.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Marchew i seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Por myjemy, kroimy w talarki, podsmażamy na maśle. Warzywa i ziemniaki dodajemy do gotującego się bulionu.
Gotujemy 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.