Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z popularniejszych polskich zup na wywarze jarzynowym lub mięsnym z kaszą jęczmienną lub ryżem, Można dodać do niej grzyby suszone.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93822
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2699
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3529
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1620
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93822
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2699
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3529
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1620
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2298
Składniki
Bulion zagotowujemy, dodajemy kaszę, ziele angielskie, liść laurowy, obraną i pokrojoną cebulę. Gotujemy ok. 15 min.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Marchew i seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Por myjemy, kroimy w talarki, podsmażamy na maśle. Warzywa i ziemniaki dodajemy do gotującego się bulionu.
Gotujemy 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.