Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta i pożywna zupa idealna na te porę roku, nadaje się również na jednodaniowy obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5726
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1183
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5198
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5726
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1183
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5198
Składniki
Do dużego garnka wlać wodę, dodać liść laurowy, angielskie ziele, sól, pieprz, obraną marchew, seler, pietruszkę, oraz udko z kurczaka. Gdy warzywa są już podgotowane wyjmujemy je i kroimy na kawałki, lub ścieramy na grubej tarce, udko gotujemy do miękkości, następnie wyjmujemy i odstawiamy, by lekko przestygło nim je obierzemy.
Do wywaru z warzyw i udka, dolewamy wywar z golonka doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy kaszę, całość gotujemy, co jakiś czas mieszając. Po 10 minutach dodajemy pokrojony w kostkę ziemniak, gdy ziemniaki i kasza dochodzą dodajemy resztę warzyw, oraz rozdrobnione mięso z udka. Całość chwilę gotujemy, dodajemy zieloną pietruszkę i majeranek, doprawiamy do smaku i wcinamy