Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka wersja mojego ulubionego krupniku. Oczywiście w wersji tradycyjnej najpyszniejszy jest na wywarze z żeberek. Tak, wiem, kostki są bee itd., ale bardzo ułatwiają życie. :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17610
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15234
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4750
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8982
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17610
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15234
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4750
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8982
Składniki
Warzywa obrać, umyć. Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarka, resztę pokroić w kostkę.
Wszystkie oprócz marchewki wrzucić na wrzącą wodę. Gotować 5 minut, dorzucić marchew.
Po 10 minutach dodać kaszę zalaną zimną wodą, kostki rosołowe.
Gotować 20-30 minut - jarzyny mają być miękkie, kasza również, zaś zupa biaława i gęstawa. Oczywiście wodę uzupełniać w miarę potrzeby.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi. Dodać posiekany koperek.
Smacznego.