Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka wersja mojego ulubionego krupniku. Oczywiście w wersji tradycyjnej najpyszniejszy jest na wywarze z żeberek. Tak, wiem, kostki są bee itd., ale bardzo ułatwiają życie. :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 699
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1012
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2028
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 699
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1012
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2028
Składniki
Warzywa obrać, umyć. Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarka, resztę pokroić w kostkę.
Wszystkie oprócz marchewki wrzucić na wrzącą wodę. Gotować 5 minut, dorzucić marchew.
Po 10 minutach dodać kaszę zalaną zimną wodą, kostki rosołowe.
Gotować 20-30 minut - jarzyny mają być miękkie, kasza również, zaś zupa biaława i gęstawa. Oczywiście wodę uzupełniać w miarę potrzeby.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi. Dodać posiekany koperek.
Smacznego.