Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik na drobiowych podrobach

Krupnik na drobiowych podrobach

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 3239

Dodano:

Odsłon: 4930

Przed daniem głównym warto pamiętać o...porządnej rozgrzewce! ;) Tym razem stawiam na aromatyczny krupnik na drobiowych podrobach :) Startujemy? Jak przygotować krupnik na drobiowych podrobach - sprawdzony przepis krok po kroku. Pięknie polecam!

Składniki

  • podroby z tłustej kury (bez wątróbki)
  • 2 litry dobrej wody lub lekkiego bulionu
  • 200g filetu z kury, upieczonego lub smażonego
  • 1 marchew, starta na tarce do jarzyn
  • 1 niewielki korzeń pietruszki starty na tarce do jarzyn
  • 4 ziemniaki, pokrojone w niewielką kostkę
  • 4 -5 łyżek kaszy perłowej, jęczmiennej lub pęczaku (opłukane)
  • 1 mała cebulka, pokrojona w kostkę (można poddusić na maśle)
  • 3 małe suszone grzyby, chwilę wcześniej namoczone
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
  • po 2 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki
  • po kilka ziarenek ziela i pieprzu czarnego
  • listek laurowy
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W garnku zagotowujemy wodę lub rosół, dodajemy oczyszczone podroby, obsmażone mięso, warzywa oraz pozostałe składniki (za wyjątkiem koperku oraz natki pietruszki), gotujemy około 20 minut.

  2. Z zupy wyjmujemy mięso oraz podroby, kroimy w paseczki lub kostkę, wrzucamy z powrotem do zupy, dodajemy posiekaną zieleninę i gotowe.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń