Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krupnik na pałkach drobiowych z dodatkiem kaszy jęczmiennej perłowej i grzybowym i czosnkowym posmakiem:) Sycąca zupa idealna na chłodne dni:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1965
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2663
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1965
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2663
Składniki
Grzyby suszone /ja używam samych kapeluszy/zalewamy niewielką ilością letniej wody i odstawiamy na 1 godz. Pałki z kurczaka opłukujemy, układamy w garnku, zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie gotujemy na małym ogniu przez 10-15 min zbierając szumowiny. Marchew, pietruszkę i seler kroimy w słupki i dodajemy do zupy. Dodajemy też ziele angielskie, liście laurowe i grzyby wraz z wodą, w której się namaczały /grzyby możemy pokroić w paski/. Gotujemy 15 min. Po tym czasie do zupy wsypujemy kaszę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy do miękkości - ok. 15 min.