Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krupnik na pałkach drobiowych z dodatkiem kaszy jęczmiennej perłowej i grzybowym i czosnkowym posmakiem:) Sycąca zupa idealna na chłodne dni:)
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 642
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 642
Składniki
Grzyby suszone /ja używam samych kapeluszy/zalewamy niewielką ilością letniej wody i odstawiamy na 1 godz. Pałki z kurczaka opłukujemy, układamy w garnku, zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie gotujemy na małym ogniu przez 10-15 min zbierając szumowiny. Marchew, pietruszkę i seler kroimy w słupki i dodajemy do zupy. Dodajemy też ziele angielskie, liście laurowe i grzyby wraz z wodą, w której się namaczały /grzyby możemy pokroić w paski/. Gotujemy 15 min. Po tym czasie do zupy wsypujemy kaszę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy do miękkości - ok. 15 min.