Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krupnik na pałkach drobiowych z dodatkiem kaszy jęczmiennej perłowej i grzybowym i czosnkowym posmakiem:) Sycąca zupa idealna na chłodne dni:)
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 431
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2180
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38646
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 431
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2180
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38646
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Grzyby suszone /ja używam samych kapeluszy/zalewamy niewielką ilością letniej wody i odstawiamy na 1 godz. Pałki z kurczaka opłukujemy, układamy w garnku, zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie gotujemy na małym ogniu przez 10-15 min zbierając szumowiny. Marchew, pietruszkę i seler kroimy w słupki i dodajemy do zupy. Dodajemy też ziele angielskie, liście laurowe i grzyby wraz z wodą, w której się namaczały /grzyby możemy pokroić w paski/. Gotujemy 15 min. Po tym czasie do zupy wsypujemy kaszę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy do miękkości - ok. 15 min.