Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12457
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13434
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5676
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12457
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13434
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5676
Składniki
Skrzydełka kurczaka opłukać ,zalać 2 litrami wody i doprowadzić do wrzenia. Kiedy woda się zagotuje ,zmniejszyć ogień. Zbierać pianę i szumowiny. Po 15 min wsypać płaską łyżkę soli i umyte i oskrobane warzywa (całe) oraz liść laurowy. Warzywa wyjmować ,zanim staną się zbyt miękkie i odkładać na deseczkę. Kiedy skrzydełka zaczną się rozpadać (po 40-45 min gotowania) ,wyjąć i pozostawić żeby trochę ostygły. Do wywaru wrzucić opłukaną kaszę i gotować około pół godziny ,aż stanie się miękka. Wtedy dodać pokrojone w kostkę warzywa i kawałeczki mięsa ze skrzydełek (bez skóry). Doprawić do smaku solą i pieprzem ,posypać posiekaną natką pietruszki.