Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21624
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21624
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Skrzydełka kurczaka opłukać ,zalać 2 litrami wody i doprowadzić do wrzenia. Kiedy woda się zagotuje ,zmniejszyć ogień. Zbierać pianę i szumowiny. Po 15 min wsypać płaską łyżkę soli i umyte i oskrobane warzywa (całe) oraz liść laurowy. Warzywa wyjmować ,zanim staną się zbyt miękkie i odkładać na deseczkę. Kiedy skrzydełka zaczną się rozpadać (po 40-45 min gotowania) ,wyjąć i pozostawić żeby trochę ostygły. Do wywaru wrzucić opłukaną kaszę i gotować około pół godziny ,aż stanie się miękka. Wtedy dodać pokrojone w kostkę warzywa i kawałeczki mięsa ze skrzydełek (bez skóry). Doprawić do smaku solą i pieprzem ,posypać posiekaną natką pietruszki.