Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i sycąca wersja krupniku.
Składniki
Grzyby pół godziny wcześniej zalałam wrzątkiem- 1 szklaną Do garnka wlałam pół litra wody, dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki, i starte na tarce warzywa, namoczone grzyby z płynem. Z naci zrobiłam pęczek i włożyłam go w całości- zostawiłam jedna gałązkę pietruszki i koperku- do posypania. Jeszcze ziele i liść, kasza i trochę pieprzu, od razu dodałam kostkę rosołową. Za pół godziny zupa będzie gotowa!. Zupa od kaszy ładnie się zagęści, pod koniec jeszcze raz sprawdziłam stopień doprawienia a po wyłączeniu ognia posypałam zupę posiekanym koperkiem i pietruszką. Można nie dodawać kostki rosołowej- wtedy można zamiast użyć podsmażonej cebuli- dla smaku. Smacznego :)