Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, sycąca zupa ugotowana na wieprzowym ogonie, taki krupnik lub zupa ogonowa, jak komu pasuje :)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19824
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 475
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242709
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19824
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 475
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242709
Składniki
Zagotowujemy osoloną wodę, dodajemy do niej liście laurowe, ziele angielskie i wymoczony ogon wieprzowy, gotujemy do miękkości mięsa.
Gdy mięso w ogonie jest miękkie, wyjmujemy go na talerz i studzimy.
Do garnka wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojony por, włoszczyznę, domową kostkę rosołową i kaszę jęczmienną. Gotujemy do miękkości ziemniaków i kaszy. W między czasie obieramy mięso z ogona, kroimy drobno.
Dodajemy do gotującej się zupy lubczyk, pokrojone mięso, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku. Gotujemy jeszcze kilka minut i zakańczamy gotowanie.
Zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!