Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem danie konkretniejsze i bardziej swojskie. Gęsta zupa z dwoma rodzajami kaszy, ziemniakami i żeberkiem. Przepyszna!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2224
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101813
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6227
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2224
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101813
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6227
Składniki
Żeberka kroimy na 4 kawałki. Zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, ewentualnie kostkę rosołową i gotujemy. W tym czasie szykujemy warzywa: ziemniaki kroimy w kostkę (najlepiej nieobrane), marchew i cebulę w plasterki, czosnek obieramy i zostawiamy w całości. Po 30 minutach do żeberek dodajemy warzywa, grzyby i kaszę. Gotujemy na małym ogniu kolejne 30 minut. Po tym czasie ostatecznie doprawiamy. Podajemy gorącą z kawałkiem żeberka na górze.