Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem danie konkretniejsze i bardziej swojskie. Gęsta zupa z dwoma rodzajami kaszy, ziemniakami i żeberkiem. Przepyszna!
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Żeberka kroimy na 4 kawałki. Zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, ewentualnie kostkę rosołową i gotujemy. W tym czasie szykujemy warzywa: ziemniaki kroimy w kostkę (najlepiej nieobrane), marchew i cebulę w plasterki, czosnek obieramy i zostawiamy w całości. Po 30 minutach do żeberek dodajemy warzywa, grzyby i kaszę. Gotujemy na małym ogniu kolejne 30 minut. Po tym czasie ostatecznie doprawiamy. Podajemy gorącą z kawałkiem żeberka na górze.