Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem danie konkretniejsze i bardziej swojskie. Gęsta zupa z dwoma rodzajami kaszy, ziemniakami i żeberkiem. Przepyszna!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Żeberka kroimy na 4 kawałki. Zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, ewentualnie kostkę rosołową i gotujemy. W tym czasie szykujemy warzywa: ziemniaki kroimy w kostkę (najlepiej nieobrane), marchew i cebulę w plasterki, czosnek obieramy i zostawiamy w całości. Po 30 minutach do żeberek dodajemy warzywa, grzyby i kaszę. Gotujemy na małym ogniu kolejne 30 minut. Po tym czasie ostatecznie doprawiamy. Podajemy gorącą z kawałkiem żeberka na górze.