Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem danie konkretniejsze i bardziej swojskie. Gęsta zupa z dwoma rodzajami kaszy, ziemniakami i żeberkiem. Przepyszna!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1102
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5811
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1200
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1102
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5811
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1200
Składniki
Żeberka kroimy na 4 kawałki. Zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, ewentualnie kostkę rosołową i gotujemy. W tym czasie szykujemy warzywa: ziemniaki kroimy w kostkę (najlepiej nieobrane), marchew i cebulę w plasterki, czosnek obieramy i zostawiamy w całości. Po 30 minutach do żeberek dodajemy warzywa, grzyby i kaszę. Gotujemy na małym ogniu kolejne 30 minut. Po tym czasie ostatecznie doprawiamy. Podajemy gorącą z kawałkiem żeberka na górze.