Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie klasyczny, ale zupełnie inny :) Dziś narodził się krupnik wiosenny, przygotowany na bulionie drobiowym, pełen warzyw, ale bez dodatku ziemniaków. To taka mała kulinarna fantazja wynikająca z chęci jak najszybszego zapanowania wiosennej aury. Niestety na dworze wciąż jest zimno, a słońce ledwo przebija się przez gęste chmury, ale w naszej kuchni wiosna może przyjść już dziś w postaci smakowitego krupniku.
* jako bulionu możemy użyć niedzielnego rosołku ;)
Marchewkę i pietruszkę kroimy w małą kostkę, a kalafior i brokuł dzielimy na małe różyczki. Wszystkie pokrojone warzywa przesmażamy na odrobinie oleju rzepakowego wraz z fasolką szparagową, groszkiem i brukselką, aby wydobyć ich piękny aromat.
Do gotującego się bulionu dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, opaloną cebulkę oraz wszystkie podsmażone warzywa i gotujemy do miękkości. Po 10 minutach dodajemy dobrze opłukaną kaszę perłową oraz koperek i gotujemy przez około 15 minut.
Gdy warzywa i kasza będą odpowiednio miękkie, zabielamy całość zahartowaną śmietaną i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Krupnik wiosenny gotowy! Zupa jest pożywna i bardzo aromatyczna.
Życzę smacznego! :)
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 274
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 132
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 139
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 67
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 295
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 274
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 132
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 139
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 67
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 295
Składniki
* jako bulionu możemy użyć niedzielnego rosołku ;) Marchewkę i pietruszkę kroimy w małą kostkę, a kalafior i brokuł dzielimy na małe różyczki. Wszystkie pokrojone warzywa przesmażamy na odrobinie oleju rzepakowego wraz z fasolką szparagową, groszkiem i brukselką, aby wydobyć ich piękny aromat.
Do gotującego się bulionu dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, opaloną cebulkę oraz wszystkie podsmażone warzywa i gotujemy do miękkości. Po 10 minutach dodajemy dobrze opłukaną kaszę perłową oraz koperek i gotujemy przez około 15 minut.
Gdy warzywa i kasza będą odpowiednio miękkie, zabielamy całość zahartowaną śmietaną i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Krupnik wiosenny gotowy! Zupa jest pożywna i bardzo aromatyczna. Życzę smacznego! :)
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa belwederska
Zupy
Zupa jagodowa z makaronem
Zupy
Chłodnik litewski
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupa belwederska
Aromatyczna, kremowa zupa kalafiorowa z dodatkiem podsmażonych pieczarek. Dos...
Odsłon: 433
Zupa jagodowa z makaronem
Zupa owocowa cudownie smakuje zwłaszcza latem, kiedy mamy nieograniczony dost...
Odsłon: 166