Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1003 Ocena: 27795
Dodano: 08.03.2016
Odsłon: 15076
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
* jako bulionu możemy użyć niedzielnego rosołku ;)
Marchewkę i pietruszkę kroimy w małą kostkę, a kalafior i brokuł dzielimy na małe różyczki. Wszystkie pokrojone warzywa przesmażamy na odrobinie oleju rzepakowego wraz z fasolką szparagową, groszkiem i brukselką, aby wydobyć ich piękny aromat.
Do gotującego się bulionu dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, opaloną cebulkę oraz wszystkie podsmażone warzywa i gotujemy do miękkości. Po 10 minutach dodajemy dobrze opłukaną kaszę perłową oraz koperek i gotujemy przez około 15 minut.
Gdy warzywa i kasza będą odpowiednio miękkie, zabielamy całość zahartowaną śmietaną i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Krupnik wiosenny gotowy! Zupa jest pożywna i bardzo aromatyczna.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

izek 09 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Dzięki tej zupie można zobaczyć chociaż wiosnę na talerzu, bo za oknem to jeszcze zimowo. Super!;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 08 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Pyszny <3 Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 08 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Pyszności :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Joanna116 08 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Zupka wyglada bardzo apetycznie i wiosennie :-). Odpowiedzi: 2 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz