Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nawiedziło nas na jesienny krupnik, pełen aromatu, cudownych smaków, które rozgrzewają i przypominają słoneczne dni.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5849
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12581
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5277
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5849
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12581
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5277
Składniki
Skrzydełka moczymy, oczyszczamy i razem czosnkiem (rozgniecionym, nie obranym),z natką, estragonem, grzybami, liściem laurowy i zielem gotujemy przez 30 min z dodatkiem ¼ łyżeczki soli. Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Brukselkę oczyszczamy z zewnętrznych, zwiędłych liści, większe kroimy na pół. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w dużą kostkę. Na rozgrzanym oleju, smażymy warzywa razem z kaszą ( przez 10-12 min ) Grzyby i mięso wyciągamy z wywaru, bulion przecedzamy. Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, grzyby kroimy w paski, dodajemy do zupy. Do wywaru wrzucamy podsmażoną kaszę z warzywami i gotujemy do ich miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.