Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik z guglami

Krupnik z guglami

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 932

Dodano:

Odsłon: 1017

Zupa na wywarze z kości wołowych, podana z kaszą pęczak. Przepis pochodzi z 417. odcinka programu "Ewa gotuje".

Składniki

  • 1 kg kości wołowych
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • ½ selera
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • 250 g kaszy pęczak
  • 2 łyżki masła
  • natka pietruszki do posypania
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Krupnik z guglami

Przygotowanie

  1. Kości przełożyć do garnka. Dodać obrane warzywa. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie. Zalać wodą (1 ½ l), posolić, przykryć i ugotować.

  2. Osobno ugotować „na gęsto” kaszę z masłem (można wykorzystać pęczak z wczoraj). Przełożyć do wywaru. Doprawić solą i pieprzem.

  3. Podawać z ugotowaną marchewką i guglami. Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń