Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na wywarze z kości wołowych, podana z kaszą pęczak. Przepis pochodzi z 417. odcinka programu "Ewa gotuje".
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13685
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4300
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43240
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 521
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 473
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13685
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4300
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43240
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 521
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 473
Składniki
Kości przełożyć do garnka. Dodać obrane warzywa. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie. Zalać wodą (1 ½ l), posolić, przykryć i ugotować.
Osobno ugotować „na gęsto” kaszę z masłem (można wykorzystać pęczak z wczoraj). Przełożyć do wywaru. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ugotowaną marchewką i guglami. Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.