Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na wywarze z kości wołowych, podana z kaszą pęczak. Przepis pochodzi z 417. odcinka programu "Ewa gotuje".
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93534
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2636
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3489
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2249
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93534
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2636
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3489
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2249
Składniki
Kości przełożyć do garnka. Dodać obrane warzywa. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie. Zalać wodą (1 ½ l), posolić, przykryć i ugotować.
Osobno ugotować „na gęsto” kaszę z masłem (można wykorzystać pęczak z wczoraj). Przełożyć do wywaru. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ugotowaną marchewką i guglami. Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.