Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na wywarze z kości wołowych, podana z kaszą pęczak. Przepis pochodzi z 417. odcinka programu "Ewa gotuje".
Kości przełożyć do garnka. Dodać obrane warzywa. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie. Zalać wodą (1 ½ l), posolić, przykryć i ugotować.
Osobno ugotować „na gęsto” kaszę z masłem (można wykorzystać pęczak z wczoraj). Przełożyć do wywaru. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ugotowaną marchewką i guglami. Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.
Makiełki zwane również makiami lub makówkami. Przepis pochodzi z 410. odcinka...
Odsłon: 2905
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały...
Odsłon: 4221
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 14
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 38
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 14
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 38
Składniki
Kości przełożyć do garnka. Dodać obrane warzywa. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie. Zalać wodą (1 ½ l), posolić, przykryć i ugotować.
Osobno ugotować „na gęsto” kaszę z masłem (można wykorzystać pęczak z wczoraj). Przełożyć do wywaru. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ugotowaną marchewką i guglami. Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Zupy
Botwinka z białą fasolą
Zupy
Barszcz ze szczawiu z ziemniakami tłuczonymi
Zupy
Botwinka
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Lubicie zupę ogórkową ? mam dla was dziś pyszną propozycję tej właśnie zupy a...
Odsłon: 59
Botwinka z białą fasolą
Trochę inna wersja botwinki , tym razem z białą fasolą , która może nam zastą...
Odsłon: 82