Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na wywarze z kości wołowych, podana z kaszą pęczak. Przepis pochodzi z 417. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 371
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8881
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 371
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8881
Składniki
Kości przełożyć do garnka. Dodać obrane warzywa. Dorzucić liście laurowe i ziele angielskie. Zalać wodą (1 ½ l), posolić, przykryć i ugotować.
Osobno ugotować „na gęsto” kaszę z masłem (można wykorzystać pęczak z wczoraj). Przełożyć do wywaru. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ugotowaną marchewką i guglami. Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.