Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna, lekka zupka z wykorzystaniem kaszy jaglanej, która jest produktem o wielu zaletach i trzeba ja spożywać jak najczęściej
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2818
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2818
Składniki
1. marchew i selera pokroić w słupki, cebulę w kosteczkę, rozgrzać masło, wrzucić warzywa, smażyć chwilę, aż się zeszklą, zalać bulionem, posolić, gotować na półtwardo, 2. kaszę jaglaną zalać gorącą wodą, wylać na sitko, czynność powtórzyć (ja tak robię, żeby kasza nie była gorzka), wrzucić kaszę do gotujących się warzyw, 3. kapustę poszatkować, dołożyć do zupy na 5-6 min przed końcem gotowania, dodać pokrojoną natkę, doprawić solą i pieprzem smacznego