Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna, lekka zupka z wykorzystaniem kaszy jaglanej, która jest produktem o wielu zaletach i trzeba ja spożywać jak najczęściej
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
1. marchew i selera pokroić w słupki, cebulę w kosteczkę, rozgrzać masło, wrzucić warzywa, smażyć chwilę, aż się zeszklą, zalać bulionem, posolić, gotować na półtwardo, 2. kaszę jaglaną zalać gorącą wodą, wylać na sitko, czynność powtórzyć (ja tak robię, żeby kasza nie była gorzka), wrzucić kaszę do gotujących się warzyw, 3. kapustę poszatkować, dołożyć do zupy na 5-6 min przed końcem gotowania, dodać pokrojoną natkę, doprawić solą i pieprzem smacznego