Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zupę z maślakami. Oczywiście mogą być inne grzyby ,ale tym razem ten pomysł sprawdził się super.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 295
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3633
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1235
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 295
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3633
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1235
Składniki
Udka wkładam do garnka zalewam ok. 1,5 litra wody. Doprawiam solą, pieprzem. Wkładam liść , ziele i pokrojoną marchewkę z pietruszką . Gotuję wywar.
Maślaki obieram, płuczę, kroję w paski i podsmażam na patelni z pokrojoną cebulką.
Kiedy udka są ugotowane , wyciągam je na osobny talerz. Do wywaru dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki i podsmażone maślaki. Gotuję 15 minut , następie dodaję kaszę i gotuję jeszcze 10 minut. Na sam koniec można dodać mięso z udek i doprawić do smaku.