Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zupę z maślakami. Oczywiście mogą być inne grzyby ,ale tym razem ten pomysł sprawdził się super.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3641
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 310
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3641
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 310
Składniki
Udka wkładam do garnka zalewam ok. 1,5 litra wody. Doprawiam solą, pieprzem. Wkładam liść , ziele i pokrojoną marchewkę z pietruszką . Gotuję wywar.
Maślaki obieram, płuczę, kroję w paski i podsmażam na patelni z pokrojoną cebulką.
Kiedy udka są ugotowane , wyciągam je na osobny talerz. Do wywaru dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki i podsmażone maślaki. Gotuję 15 minut , następie dodaję kaszę i gotuję jeszcze 10 minut. Na sam koniec można dodać mięso z udek i doprawić do smaku.