Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w smaku jest bardzo delikatna, choć aromatów w niej nie brak. Idealnie nadaje się na lekki, sycący obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5824
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1280
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12534
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5263
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5824
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1280
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12534
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5263
Składniki
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy, usuwamy szumowinę. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki w kostkę. Podsmażamy na maśle razem z zielem i liściem laurowym. Dodajemy do zupy. Gotujemy 10 min. Do zupy dodajemy kasze, zmiażdżony nożem czosnek, pokruszone kapelusze grzybów i gotujemy do miękkości kasz. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.