Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 127 Ocena: 733
Dodano: 13.01.2021
Odsłon: 1395
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Mieso zalewamy woda i doprowadzamy do gotowania.Wtym czasie kroimy warzywa.Kasze plukamy 2 razy w zimnej wodzie.
Gdy woda sie zagotowala dodajemy pokrojone warzywa ,oprucz pieczarek i cebuli .Nastepnie dodajemy kasze,pod przykrywka gotujemy na malym ogniu ok.45 min.lub do miekosci.Wtym czasie na masle lub oleju zeszklimy cebule dodajac pieczarki i dusimy ok.5 min.
Nasternie,gdy mieso i warzywa sa miekkie dodajemy pieczarki z cebula,wyjmujemy mieso .Krupnik trzeba doprawic sola,pieprzem,magi .Do zupy dodajemy pokrojony koperek ,mieso z kurczaka.SMACZNEGO!
KASZA zwiekszy objetosc!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 2 dni temuZgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 3 dni temuZgłoś do usunięcia
Ale fajna zupka :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz