Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i bardzo sycąca.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2012
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3194
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1256
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2016
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2012
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3194
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1256
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2016
Składniki
Śliwki zalewamy letnią wodą ,odstawiamy do namoczenia 10 min ,kroimy na pół ,usuwamy pestki. Kurczaka płuczemy i kroimy w paski. Włoszczyznę i ziemniaki czyścimy ,płuczemy ,drobno kroimy (najlepiej w kostkę) ,pora w krążki. Czosnek obieramy i siekamy. W garnku rozgrzewamy olej ,wkładamy włoszczyznę ,ziemniaki i czosnek i smażymy 5 min. Dodajemy opłukaną na sicie kaszę ,mięso ,śliwki ,liście laurowe i ziele angielskie. Dodajemy suszony cząber ,solą ,pieprzem. Zalewamy wrzątkiem (1,5 l). Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 40 min. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.