Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i bardzo sycąca.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Śliwki zalewamy letnią wodą ,odstawiamy do namoczenia 10 min ,kroimy na pół ,usuwamy pestki. Kurczaka płuczemy i kroimy w paski. Włoszczyznę i ziemniaki czyścimy ,płuczemy ,drobno kroimy (najlepiej w kostkę) ,pora w krążki. Czosnek obieramy i siekamy. W garnku rozgrzewamy olej ,wkładamy włoszczyznę ,ziemniaki i czosnek i smażymy 5 min. Dodajemy opłukaną na sicie kaszę ,mięso ,śliwki ,liście laurowe i ziele angielskie. Dodajemy suszony cząber ,solą ,pieprzem. Zalewamy wrzątkiem (1,5 l). Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 40 min. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.