Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i bardzo sycąca.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 42
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 176
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 249
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 137
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 42
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 176
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 249
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 137
Składniki
Śliwki zalewamy letnią wodą ,odstawiamy do namoczenia 10 min ,kroimy na pół ,usuwamy pestki. Kurczaka płuczemy i kroimy w paski. Włoszczyznę i ziemniaki czyścimy ,płuczemy ,drobno kroimy (najlepiej w kostkę) ,pora w krążki. Czosnek obieramy i siekamy. W garnku rozgrzewamy olej ,wkładamy włoszczyznę ,ziemniaki i czosnek i smażymy 5 min. Dodajemy opłukaną na sicie kaszę ,mięso ,śliwki ,liście laurowe i ziele angielskie. Dodajemy suszony cząber ,solą ,pieprzem. Zalewamy wrzątkiem (1,5 l). Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 40 min. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.