Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i bardzo sycąca.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8423
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8423
Składniki
Śliwki zalewamy letnią wodą ,odstawiamy do namoczenia 10 min ,kroimy na pół ,usuwamy pestki. Kurczaka płuczemy i kroimy w paski. Włoszczyznę i ziemniaki czyścimy ,płuczemy ,drobno kroimy (najlepiej w kostkę) ,pora w krążki. Czosnek obieramy i siekamy. W garnku rozgrzewamy olej ,wkładamy włoszczyznę ,ziemniaki i czosnek i smażymy 5 min. Dodajemy opłukaną na sicie kaszę ,mięso ,śliwki ,liście laurowe i ziele angielskie. Dodajemy suszony cząber ,solą ,pieprzem. Zalewamy wrzątkiem (1,5 l). Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 40 min. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.