Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upalne dni najlepsza jest zupa z dodatkami mięsnymi.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy.
2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Marchew oraz pietruszkę obieramy, kroimy w słupki, dodajemy do cebuli.
4. Kapustę szatkujemy, dodajemy do warzyw.
5. Dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, chwilę prużymy.
6. Przekładamy do ziemniaków i gotujemy aż warzywa będą miękkie. 7. Doprawiamy vegetą. 8. Następnie przecier.
9. Przygotowujemy kotleciki: do miski przekładamy mięso. 10. Cebulę obieramy drobno kroimy, dodajemy do mięsa. 11. Wbijamy jajko. 12. Wsypujemy sól oraz majeranek i chili. 13. Następnie bułkę tartą.
14. Paprykę bardzo drobno kroimy, mieszamy razem z mięsem.
15. Robimy małe kuleczki z masy mięsnej wielkości orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju.
16. Po usmażeniu kuleczki dodajemy do zupy.
17. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody i hartując wlewamy do zupy, 2 minutki gotujemy.
18. Zupa gotowa. 19. Smacznego.