Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśnica to tradycyjne danie polskiej kuchni góralskiej, w mojej wersji przygotowywana z kiszonej kapusty i żeberek. Jest to zupa, która wyśmienicie smakuje podana z ziemniakami lub pieczywem, doskonale syci i rozgrzewa.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14786
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1750
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17097
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14786
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1750
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17097
Składniki
Opłukane i osuszone surowe i wędzone żeberka kroimy na mniejsze kawałki z jednym, dwoma żeberkami.
Surowe żeberka wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą, Po tym czasie do wywaru dodajemy wędzone żeberka, liście laurowe, ziele angielskie, suszone grzyby, kminek, czarny pieprz oraz suszony majeranek, całość gotujemy około 30 minut. Następnie do zupy dodajemy marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, opieczoną cebulę, czosnek oraz kapustę kiszoną razem z sokiem i gotujemy około 20-30 minut do momentu aż kapusta i mięso będą miękkie. Tak przygotowaną kwaśnicę podajemy z ugotowanymi ziemniakami.