Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inna wersja kwaśnicy
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3048
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1801
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 457
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3048
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1801
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 457
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Składniki
Ziemniaki pokroiłem w grubą kostkę, ugotowałem, odcedziłem, odstawiłem. Mięso ugotowałem w 2 literach wody, odcedziłem, ostudziłem. Kapustę odcisnąłem z kwasu, pokroiłem, dodałem do wywaru, dodałem przesmażoną na maśle cebulę, pokrojony czosnek, kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy. Wlałem kwas z kapusty. Gotowałem do miękkości. W osobnym garnku ugotowałem namoczone wcześniej grzyby. Pokroiłem je i dodałem wraz z wywarem, w którym się gotowały. Dodałem mięso i ziemniaki. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.