Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inna wersja kwaśnicy
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 343
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 535
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 741
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 343
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 535
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 741
Składniki
Ziemniaki pokroiłem w grubą kostkę, ugotowałem, odcedziłem, odstawiłem. Mięso ugotowałem w 2 literach wody, odcedziłem, ostudziłem. Kapustę odcisnąłem z kwasu, pokroiłem, dodałem do wywaru, dodałem przesmażoną na maśle cebulę, pokrojony czosnek, kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy. Wlałem kwas z kapusty. Gotowałem do miękkości. W osobnym garnku ugotowałem namoczone wcześniej grzyby. Pokroiłem je i dodałem wraz z wywarem, w którym się gotowały. Dodałem mięso i ziemniaki. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.