Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, może być na obiad lub na spotkania z przyjaciółmi
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 830
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2070
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 830
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2070
Składniki
Farsz mięsny: Mięso podsmażyć rzucić pokrojona w kostkę cebule, przyprawy,jak się cebula przyrumieni czosnek, obrane pomidory pokroić na 8 ćwiartek.jak pomidory zmiękną farsz mięsny gotowy. Można też dodać trochę koncentratu pomidorowego, oprócz tego.
Sos beszamelowy: mąkę roztrzepać z mlekiem. Masło rozpuścić, następnie wlać mleko rozmieszane z mąką powoli , cały czas mieszać aż sos nabierze konsystencje sosu gęstego.
Makaron gotować w wodzie mało osolonej, ja gotuje w patelni pojedynczo.
Naczynie żaroodporne wysmarować dobrze masłem, następnie sosem beszamelowym następnie makaron sos beszamelowy, farsz mięsny, starty na grubej tarce ser żółty, makaron sos beszamelowy mięsko ser, na samym wierzchu czyli ostatnia warstwa to makaron, sos beszamelowy, ser żółty starty. Wychodzą 3 warstwy mięska.
Piec w piekarniku w termoobiegu na 170 stopni 30 minut, następnie zdjąć przykrycie i podpiec jeszcze ok 8 minut na złoty kolor.
Farsz mięsny można też udusić ze starta marchewką pietruszką i selerer na grubej tarce.
My lubimy LASAGNE polaną ketchupem.
SMACZNEGO!!