Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, może być na obiad lub na spotkania z przyjaciółmi
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6353
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6353
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Farsz mięsny: Mięso podsmażyć rzucić pokrojona w kostkę cebule, przyprawy,jak się cebula przyrumieni czosnek, obrane pomidory pokroić na 8 ćwiartek.jak pomidory zmiękną farsz mięsny gotowy. Można też dodać trochę koncentratu pomidorowego, oprócz tego.
Sos beszamelowy: mąkę roztrzepać z mlekiem. Masło rozpuścić, następnie wlać mleko rozmieszane z mąką powoli , cały czas mieszać aż sos nabierze konsystencje sosu gęstego.
Makaron gotować w wodzie mało osolonej, ja gotuje w patelni pojedynczo.
Naczynie żaroodporne wysmarować dobrze masłem, następnie sosem beszamelowym następnie makaron sos beszamelowy, farsz mięsny, starty na grubej tarce ser żółty, makaron sos beszamelowy mięsko ser, na samym wierzchu czyli ostatnia warstwa to makaron, sos beszamelowy, ser żółty starty. Wychodzą 3 warstwy mięska.
Piec w piekarniku w termoobiegu na 170 stopni 30 minut, następnie zdjąć przykrycie i podpiec jeszcze ok 8 minut na złoty kolor.
Farsz mięsny można też udusić ze starta marchewką pietruszką i selerer na grubej tarce.
My lubimy LASAGNE polaną ketchupem.
SMACZNEGO!!