Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 138
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 138
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
-papryki umyć ,usunąć pestki i pokroić w paseczki -cebule obrać i pokroić w piórka -czosnek posiekać bardzo drobno -pokrojoną cebule wsypać na rozgrzany olej i smażyć ok 3 minuty następnie dodać pokrojona paprykę ,wegetę i pieprz( w razie potrzeby trochę soli) i smażyć ok 15-20 minut żeby papryka zmiękła -następnie dodajemy koncentrat i czosnek i dusimy ok 5 minut - w razie potrzeby można dodać trochę więcej koncentratu pomidorowego lub ulubionych przypraw(ja dodaje trochę oregano lub bazylii) Podajemy z ryżem lub makaronem.Smacznego