Zupy Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
-papryki umyć ,usunąć pestki i pokroić w paseczki -cebule obrać i pokroić w piórka -czosnek posiekać bardzo drobno -pokrojoną cebule wsypać na rozgrzany olej i smażyć ok 3 minuty następnie dodać pokrojona paprykę ,wegetę i pieprz( w razie potrzeby trochę soli) i smażyć ok 15-20 minut żeby papryka zmiękła -następnie dodajemy koncentrat i czosnek i dusimy ok 5 minut - w razie potrzeby można dodać trochę więcej koncentratu pomidorowego lub ulubionych przypraw(ja dodaje trochę oregano lub bazylii) Podajemy z ryżem lub makaronem.Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

maryna2012 11 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Witam.Twoje leczo napewno smakuje pysznie-ja zawsze dodaje kabaczka do lecza no i napewno w najblizszym czasie postaram sie wykorzystac Twoj przepis.Pozdrawiam i dziekuje za komentarz...;)0 Kto głosował? | Odpowiedz