Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 257
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 257
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
-papryki umyć ,usunąć pestki i pokroić w paseczki -cebule obrać i pokroić w piórka -czosnek posiekać bardzo drobno -pokrojoną cebule wsypać na rozgrzany olej i smażyć ok 3 minuty następnie dodać pokrojona paprykę ,wegetę i pieprz( w razie potrzeby trochę soli) i smażyć ok 15-20 minut żeby papryka zmiękła -następnie dodajemy koncentrat i czosnek i dusimy ok 5 minut - w razie potrzeby można dodać trochę więcej koncentratu pomidorowego lub ulubionych przypraw(ja dodaje trochę oregano lub bazylii) Podajemy z ryżem lub makaronem.Smacznego