Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8158
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4545
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 578
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8158
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4545
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 578
Składniki
W garnku na małym ogniu podsmażyć na odrobinie oleju cebulę pokrojoną w pół księżyce aż będzie złota.
Paprykę umyć, opróżnić z pestek i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka z cebulą, dodać trochę wody i dusić pod przykryciem.
Kiełbasę pokroić w kostkę i również dodać do garnka, wymieszać. Dosmaczyć szczyptą soli i dusić pod przykryciem aż papryka będzie miękka.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę - dodać do garnka. Całość wymieszać.
Gdy papryka będzie miękka to zagęścić wodą z mąką, czyli: ok 200 mililitrów zimnej wody z 2 łyżkami mąki - roztrzepać trzepaczką żeby nie było grudek i całość zagęścić .
Dosmaczyć vegetą i 2 łyżeczkami przecieru pomidorowego.
Jeśli po spróbowaniu będzie czegoś brakować to dosmaczyć tymi samymi składnikami co wcześnie: solą, vegetą bądź przecierem pomidorowym.
SMACZNEGO... ;-)