Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6284
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154810
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 464
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6284
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154810
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 464
Składniki
W garnku na małym ogniu podsmażyć na odrobinie oleju cebulę pokrojoną w pół księżyce aż będzie złota.
Paprykę umyć, opróżnić z pestek i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka z cebulą, dodać trochę wody i dusić pod przykryciem.
Kiełbasę pokroić w kostkę i również dodać do garnka, wymieszać. Dosmaczyć szczyptą soli i dusić pod przykryciem aż papryka będzie miękka.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę - dodać do garnka. Całość wymieszać.
Gdy papryka będzie miękka to zagęścić wodą z mąką, czyli: ok 200 mililitrów zimnej wody z 2 łyżkami mąki - roztrzepać trzepaczką żeby nie było grudek i całość zagęścić .
Dosmaczyć vegetą i 2 łyżeczkami przecieru pomidorowego.
Jeśli po spróbowaniu będzie czegoś brakować to dosmaczyć tymi samymi składnikami co wcześnie: solą, vegetą bądź przecierem pomidorowym.
SMACZNEGO... ;-)