Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35602
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1178
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1748
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5942
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35602
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1178
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1748
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5942
Składniki
Pokroić w paski kurczaka i podsmażyć.Dodać sól i pieprz.Następnie wrzucić pokrojone pieczarki i poddusić.Pozostałe warzywa również pokroić w paski i dodać do mięsa.Podlać wodą i gotować ok 30 min.Pod koniec gotowania dodać pokrojone w plasterki kabanosy.Przygotować przecier pomidorowy i jeżeli jest konieczność zrobić zaprawkę z mąki (1,5 szkl wody,1 łyżka przecieru pomid,2 łyżki mąki) Po ugotowaniu dodać wyplukaną czerwoną fasolę i doprawić do smaku solą,pieprzem i ostrą zmieloną papryką.
Potrawa jedno-garnkowa a jaka ciekawa... POLECAM GORĄCO !