Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4553
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4553
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Składniki
Pokroić w paski kurczaka i podsmażyć.Dodać sól i pieprz.Następnie wrzucić pokrojone pieczarki i poddusić.Pozostałe warzywa również pokroić w paski i dodać do mięsa.Podlać wodą i gotować ok 30 min.Pod koniec gotowania dodać pokrojone w plasterki kabanosy.Przygotować przecier pomidorowy i jeżeli jest konieczność zrobić zaprawkę z mąki (1,5 szkl wody,1 łyżka przecieru pomid,2 łyżki mąki) Po ugotowaniu dodać wyplukaną czerwoną fasolę i doprawić do smaku solą,pieprzem i ostrą zmieloną papryką.
Potrawa jedno-garnkowa a jaka ciekawa... POLECAM GORĄCO !