Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na szparagi trwa na tyle krótko, że trzeba korzystać z niego na różne sposoby. Jednym z tych sposobów jest zrobienie zupy ze szparagami. Jest lekka i smakuje wiosną, bo ma w sobie młode warzywa i dużo koperku.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 69
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 497
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7100
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 69
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 497
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7100
Składniki
Ze szparagów odcinamy twarde końcówki, obieramy je zaczynając od miejsca pod główkami, kroimy na dość spore kawałki. Por, marchew i pietruszkę kroimy w półplastry. Seler naciowy, koperek, czosnek i cebulę drobno siekamy.
Z nóżek ściągamy skórę. Przekładamy je do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy i zdejmujemy szumowiny. Dodajemy wszystkie warzywa poza szparagami i koprem. Gotujemy przez 1 godzinę.
Z zupy wyjmujemy pałki, oddzielamy mięso od kości. Mięso wrzucamy do zupy. Dodajemy szparagi i koperek, doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem, gotujemy jeszcze 15 minut.