Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka zupa z mięsem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Por dokładnie oczyścić, pociąć w talarki. Mięso oczyścić, umyć i pokroić w niezbyt grubą kostkę (można lekko skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem). Masło rozgrzać, wrzucić por i smażyć chwilkę.
Do pora dodać ziemniaki, posypać lekko solą i pieprzem i smażyć, mieszając kilka minut. Wlać pięć szklanek wody i całość doprowadzić do wrzenia. Marchewki i pietruszkę obrać, pociąć w kostkę lub w talarki, dodać do ziemniaków.
Po kwadransie wyjąć połowę warzyw, a do zupy dodać kawałki mięsa i groszek i dalej gotować do miękkości. Wyjęte warzywa zmiksować ze śmietaną, zahartować i dodać do gotującej zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.Źródło: Twoje Imperium