Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Składniki
Do garnka wlać około 2 litrów wody (tak żeby woda stanowiła połowę zawartości garnka). Wrzucić opłukane skrzydełka i postawić na niewielkim gazie. W tym czasie oczyścić kalafior, podzielić go na różyczki.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Warzywa dorzucić do garnka. Obrać troszkę pietruszki, pokroić w plastry dorzucić do garnka. Kawałek selera obrać i wrzucić w całości. Kilka gałązek naci selera umyć (nie kroić) wrzucić do garnka. Gdzy warzywa nieco zmiękną, wrzucić kostki rosołowe, doprawić do smaku. Kiedy skrzydełka będą już miękkie, wyjąć je i ostudzić(można ich urzyć np do drugiego dania). Gałązki selera, tak jak i korzeń wyrzucić(chyba że ktoś lubie zjeść). Zupę zagęścić mąką rozmieszaną ze śmietaną. Posypać natką pietruszki. SMACZNEGO!!!