Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Do garnka wlać około 2 litrów wody (tak żeby woda stanowiła połowę zawartości garnka). Wrzucić opłukane skrzydełka i postawić na niewielkim gazie. W tym czasie oczyścić kalafior, podzielić go na różyczki.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Warzywa dorzucić do garnka. Obrać troszkę pietruszki, pokroić w plastry dorzucić do garnka. Kawałek selera obrać i wrzucić w całości. Kilka gałązek naci selera umyć (nie kroić) wrzucić do garnka. Gdzy warzywa nieco zmiękną, wrzucić kostki rosołowe, doprawić do smaku. Kiedy skrzydełka będą już miękkie, wyjąć je i ostudzić(można ich urzyć np do drugiego dania). Gałązki selera, tak jak i korzeń wyrzucić(chyba że ktoś lubie zjeść). Zupę zagęścić mąką rozmieszaną ze śmietaną. Posypać natką pietruszki. SMACZNEGO!!!