Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warto spróbować...
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 102
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 173
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 550
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 473
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 378
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 102
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 173
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 550
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 473
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 378
Składniki
Do garnka wlać około 2 litrów wody (tak żeby woda stanowiła połowę zawartości garnka). Wrzucić opłukane skrzydełka i postawić na niewielkim gazie. W tym czasie oczyścić kalafior, podzielić go na różyczki.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Warzywa dorzucić do garnka. Obrać troszkę pietruszki, pokroić w plastry dorzucić do garnka. Kawałek selera obrać i wrzucić w całości. Kilka gałązek naci selera umyć (nie kroić) wrzucić do garnka. Gdzy warzywa nieco zmiękną, wrzucić kostki rosołowe, doprawić do smaku. Kiedy skrzydełka będą już miękkie, wyjąć je i ostudzić(można ich urzyć np do drugiego dania). Gałązki selera, tak jak i korzeń wyrzucić(chyba że ktoś lubie zjeść). Zupę zagęścić mąką rozmieszaną ze śmietaną. Posypać natką pietruszki. SMACZNEGO!!!