Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 201
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104539
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9059
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 201
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104539
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9059
Składniki
Do garnka wlać około 2 litrów wody (tak żeby woda stanowiła połowę zawartości garnka). Wrzucić opłukane skrzydełka i postawić na niewielkim gazie. W tym czasie oczyścić kalafior, podzielić go na różyczki.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Warzywa dorzucić do garnka. Obrać troszkę pietruszki, pokroić w plastry dorzucić do garnka. Kawałek selera obrać i wrzucić w całości. Kilka gałązek naci selera umyć (nie kroić) wrzucić do garnka. Gdzy warzywa nieco zmiękną, wrzucić kostki rosołowe, doprawić do smaku. Kiedy skrzydełka będą już miękkie, wyjąć je i ostudzić(można ich urzyć np do drugiego dania). Gałązki selera, tak jak i korzeń wyrzucić(chyba że ktoś lubie zjeść). Zupę zagęścić mąką rozmieszaną ze śmietaną. Posypać natką pietruszki. SMACZNEGO!!!