Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powojenne danie bieszczadzkie.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1107
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1107
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przysmażyć na maśle. Mleko zagotować i ciągle mieszając dodać mąkę, tak aby się dobrze połączyła z mlekiem. Następnie dodać rozbełtane żółtko, polać masłem z cebulką. Po czym kroimy chlebek na grube kromki i maczamy w potrawie.