Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem sobie ja chłopaczek i zajadam na golonce kapuśniaczek .. A tam kapuśniaczek zróbmy sobie coś magicznego , jak ten sen magiczny wyśniony !!! Tym bardziej że ... Maj to byłby miesiąc urodzin " Alice Liddell" - (ur. 4 maja 1852 City of Westminster, zm. 15 lub 16 listopada 1934 Westerham, Kent) – pierwowzór postaci Alicji z "Alicji w krainie czarów" autorstwa Lewisa Carrolla oraz "Alicja pod drugiej stronie Lustra" (pseudonim Charlesa Dodgsona). Była także jego fotomodelką. ... Opowieść ta opowiada o śnie w jakim Alicja była ... Były tam dziwy i cuda , jak np. Gadające kwiaty... Zatem skład mojego dzisiejszego kapuśniaczku to ziemniaczki, kminek, kapusta kiszona, kapusta słodka, pieczarki , liść laurowy , cebula, sól , pieprz i magiczne zioło Słoniowego krzewu / Elephant Bush czyli Portulacaria afra - zioło to jest częstym składnikiem zup i sałatek , szczególnie w afryce ale i obu amerykach Magicznego dnia życzę wszystkim ja
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11444
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4973
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11444
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4973
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Składniki
Golonkę gotujemy w wodzie do miękkości z marchwią , listkiem laurowym, cebulą i zielem angielskim. Gdy już jest miękka dodajemy ziemniaki , pieczarki kminek i gotujemy od 15 do 20 minut. Na sam koniec dodajemy ziele portulaki. Podajemy gorące z garnishem (przybraniem) z pozostałych części warzyw.