Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa, która każdemu poprawi humor nawet w najbardziej pochmurny dzień
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 70
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 19
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35622
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 70
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 19
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35622
Składniki
Marchewki obieramy i kroimy w niezbyt grube plasterki. Cebulę kroimy w grubą kostkę i wrzucamy ją na oliwę rozgrzaną w garnku razem z marchewką. Podsmażamy przez kilka minut, aby nabrały koloru.
Dodajemy starty na tarce imbir, chili i gałkę. Następnie całość zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy miąższ z pomarańczy oraz skórkę startą z jej połowy. Gotujemy jeszcze jakiś czas, tak by marchewki były całkowicie miękkie i łatwo można było je zmiksować.
Zupę blendujemy, aby była zupełnie gładka możemy ją jeszcze przetrzeć przez drobne sitko. W razie potrzeby dodajemy wodę lub bulion. Każdą porcję posypujemy uprażonymi orzechami włoskimi oraz lekko skropioną oliwą z oliwek