Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa, która każdemu poprawi humor nawet w najbardziej pochmurny dzień
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 919
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1452
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 919
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1452
Składniki
Marchewki obieramy i kroimy w niezbyt grube plasterki. Cebulę kroimy w grubą kostkę i wrzucamy ją na oliwę rozgrzaną w garnku razem z marchewką. Podsmażamy przez kilka minut, aby nabrały koloru.
Dodajemy starty na tarce imbir, chili i gałkę. Następnie całość zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy miąższ z pomarańczy oraz skórkę startą z jej połowy. Gotujemy jeszcze jakiś czas, tak by marchewki były całkowicie miękkie i łatwo można było je zmiksować.
Zupę blendujemy, aby była zupełnie gładka możemy ją jeszcze przetrzeć przez drobne sitko. W razie potrzeby dodajemy wodę lub bulion. Każdą porcję posypujemy uprażonymi orzechami włoskimi oraz lekko skropioną oliwą z oliwek