Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią nie ma nic lepszego w kuchni niż pyszna kartoflanka, która nasyci i rozgrzeje. Przepis pochodzi z 519. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99059
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5911
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99059
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13719
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5911
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić na ćwiartki. Główki czosnku przeciąć wzdłuż na pół. Wszystko umieścić na blasze piekarnikowej. Na wierzch nałożyć kawałki masła. Wstawić do piekarnika i piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.
Upieczone warzywa przełożyć do garnka (czosnek wycisnąć z łupin). Zalać wywarem jarzynowym. Przyprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Zagotować.
Zdjąć z kuchenki. Zmiksować. Dodać zimne masło. Wymieszać.
Podawać z grzanką i kleksem śmietany. Udekorować zestami z cytryny i tymiankiem.