Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią nie ma nic lepszego w kuchni niż pyszna kartoflanka, która nasyci i rozgrzeje. Przepis pochodzi z 519. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 94
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 265
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 94
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 265
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić na ćwiartki. Główki czosnku przeciąć wzdłuż na pół. Wszystko umieścić na blasze piekarnikowej. Na wierzch nałożyć kawałki masła. Wstawić do piekarnika i piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.
Upieczone warzywa przełożyć do garnka (czosnek wycisnąć z łupin). Zalać wywarem jarzynowym. Przyprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Zagotować.
Zdjąć z kuchenki. Zmiksować. Dodać zimne masło. Wymieszać.
Podawać z grzanką i kleksem śmietany. Udekorować zestami z cytryny i tymiankiem.