Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią nie ma nic lepszego w kuchni niż pyszna kartoflanka, która nasyci i rozgrzeje. Przepis pochodzi z 519. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 67
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 585
Polecam.
Odsłon: 223
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 493
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 67
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 585
Polecam.
Odsłon: 223
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 493
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić na ćwiartki. Główki czosnku przeciąć wzdłuż na pół. Wszystko umieścić na blasze piekarnikowej. Na wierzch nałożyć kawałki masła. Wstawić do piekarnika i piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.
Upieczone warzywa przełożyć do garnka (czosnek wycisnąć z łupin). Zalać wywarem jarzynowym. Przyprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Zagotować.
Zdjąć z kuchenki. Zmiksować. Dodać zimne masło. Wymieszać.
Podawać z grzanką i kleksem śmietany. Udekorować zestami z cytryny i tymiankiem.