Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią nie ma nic lepszego w kuchni niż pyszna kartoflanka, która nasyci i rozgrzeje. Przepis pochodzi z 519. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Dziś polecam pyszne rogaliki drożdżowe z konfiturą z jabłek i mango Takie r...
Odsłon: 14245
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 271
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 123
Dziś polecam pyszne rogaliki drożdżowe z konfiturą z jabłek i mango Takie r...
Odsłon: 14245
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 271
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 123
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić na ćwiartki. Główki czosnku przeciąć wzdłuż na pół. Wszystko umieścić na blasze piekarnikowej. Na wierzch nałożyć kawałki masła. Wstawić do piekarnika i piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.
Upieczone warzywa przełożyć do garnka (czosnek wycisnąć z łupin). Zalać wywarem jarzynowym. Przyprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Zagotować.
Zdjąć z kuchenki. Zmiksować. Dodać zimne masło. Wymieszać.
Podawać z grzanką i kleksem śmietany. Udekorować zestami z cytryny i tymiankiem.