Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz kremowe zupy, a jednocześnie ciągle poszukujesz nowych, kulinarnych inspiracji? W takim razie mamy dla ciebie przepis prosto z kuchni Ewy Wachowicz! W 517. odcinku swojego programu "Ewa Gotuje", nasza ulubiona gospodyni zaprezentowała niezwykle aromatyczny i aksamitny maślany krem z pomidorów. To danie, które zachwyci zarówno miłośników klasycznych smaków, jak i tych, którzy lubią kulinarne eksperymenty.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2199
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23136
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2199
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23136
Składniki
Masło roztopić w garnku. Wrzucić pokrojone szalotki. Gdy się zeszklą dodać pokrojony czosnek. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dorzucić obrane ze skórki i pokrojone na mniejsze kawałki pomidory. Podlać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować i przetrzeć przez gęste sito. Posłodzić miodem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać łyżkę zimnego masła. Wymieszać.
Przelać do miseczek. Na wierzch zetrzeć trochę sera cheddar. Udekorować posiekaną miętą.