Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa krem z czerwonej soczewicy.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Masło rozpuszczamy w garnku, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy soczewicę, zalewamy bulionem i mieszamy z koncentratem pomidorowym. Gotujemy do miękkości soczewicy (ok. 30 min). Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy na gładki krem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki i grzankami.