Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa krem z czerwonej soczewicy.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 73
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 48
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 73
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 48
Składniki
Masło rozpuszczamy w garnku, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy do lekkiego zrumienienia. Dodajemy soczewicę, zalewamy bulionem i mieszamy z koncentratem pomidorowym. Gotujemy do miękkości soczewicy (ok. 30 min). Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy na gładki krem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki i grzankami.