Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa minestrone jest typową włoską zupą jarzynową. Nie jest zabielana czy zagęszczana niczym szczególnym. Może być przygotowana z makaronem lub ziemniakami. Ja przygotowuję ją z ziemniaki aby była prosta, pożywniejsza i wegetariańska.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 113
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 113
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości garnek i rozgrzewamy z oliwą, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. W międzyczasie obieramy warzywa: marchew, pietruszkę i seler. Marchewkę kroimy w słupki a seler i pietruszkę w kostkę. Dorzucamy do garnka i przesmażamy z cebulą. Gdy wszystko zmięknie dolewamy wody, żeby lekko przykrywała warzywa. Następnie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Po 15 minutach dodajemy do garnka i dolewamy wodę, aby ziemniaki mogły się ugotować.
Cukinie myjmy i kroimy w kostkę. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę lub paseczki jak będzie nam odpowiedać. Gdy ziemniaki są miękkie dolewamy passatę, dodajemy pokrojoną paprykę, cukinię, jarmuż, szpinak, małą fasolkę ze słoika i pokrojoną fasolkę szparagową. Wszystko razem zagotowujemy i wyłączamy grzanie pod garnkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, wędzoną papryką. Podajemy warzywną zupę minestrone na gorąco, na ciepło lub zimno, w każdym wydaniu smakuje wyśmienicie. Jak kto lubi, można się posiłkować świeżą bagietką.