Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa minestrone jest typową włoską zupą jarzynową. Nie jest zabielana czy zagęszczana niczym szczególnym. Może być przygotowana z makaronem lub ziemniakami. Ja przygotowuję ją z ziemniaki aby była prosta, pożywniejsza i wegetariańska.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19357
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1739
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19357
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1739
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości garnek i rozgrzewamy z oliwą, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. W międzyczasie obieramy warzywa: marchew, pietruszkę i seler. Marchewkę kroimy w słupki a seler i pietruszkę w kostkę. Dorzucamy do garnka i przesmażamy z cebulą. Gdy wszystko zmięknie dolewamy wody, żeby lekko przykrywała warzywa. Następnie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Po 15 minutach dodajemy do garnka i dolewamy wodę, aby ziemniaki mogły się ugotować.
Cukinie myjmy i kroimy w kostkę. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę lub paseczki jak będzie nam odpowiedać. Gdy ziemniaki są miękkie dolewamy passatę, dodajemy pokrojoną paprykę, cukinię, jarmuż, szpinak, małą fasolkę ze słoika i pokrojoną fasolkę szparagową. Wszystko razem zagotowujemy i wyłączamy grzanie pod garnkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, wędzoną papryką. Podajemy warzywną zupę minestrone na gorąco, na ciepło lub zimno, w każdym wydaniu smakuje wyśmienicie. Jak kto lubi, można się posiłkować świeżą bagietką.