Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka babcina zupka. Z młodych warzyw. Z pyszną młodą kapustą. Z kawałkami boczku wędzonego i ogonówki. Z przesmażoną cebulką, świeżym koperkiem.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 65
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 841
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 240
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 61
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 65
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 841
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 240
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 61
Składniki
Do bulionu dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i marchewkę pokrojoną w półplasterki. Gotować ok 10 min. Dodać pokrojoną dość grubo kapustę oraz pomidory bez skórki pokrojone w kostkę Gotować kolejne 10 min. Na patelni, na smalcu podsmażyć pokrojone w małe kawałki mięsa. Przełożyć do zupy. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać do zupy. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, cukier, sok z cytryny i sól do smaku. Jeszcze zupę zagotować i dopiero dodać pokrojony drobniutko koperek. Smacznego.