Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, kremowa, o wspaniałej, cieszącej oczy barwie, cudownym smaku i konsystencji... Niezwykle sycąca i prosta do przygotowania. Sezon na Dynię już za progiem a my szukamy coraz to nowszych pomysłów na wykorzystanie naszego sezonowego warzywa. Oto pomysł na najprostszą zupę krem z Dyni z którą nikt nie powinien mieć najmniejszych problemów. Poza tym zupa jest naprawdę szybka i sprawna w przyrządzaniu. Dla kogoś kto nigdy jeszcze jej nie przygotowywał to idealny początek, można w następnym czasie dodawać inne składniki, jak mleko kokosowe, słodkie ziemniaki, kurkumę. Z tą bazą , za każdym razem będzie idealna. Warto oglądać do końca, gdyż na koniec prezentuję zawsze atrakcyjną formę podawania i dekorowania potraw. Może Cię to natchnie do czegoś nowego
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3801
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 730
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3801
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 730
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej, na moim kanale Youtube - Gotuj z klasą. Zachęcam do odwiedzin i subskrybcji a na pewno znajdziecie coś dla siebie:) Zupa krem z Dyni: - Dynię kroimy na kawałki i skraplamy oliwą z oliwek i posypujemy solą, rozkładamy na blaszce do pieczenia i pieczemy 20 min w temp. 180 stopni. - Cebulę, marchewkę i ziemniaka smażymy w rondlu i dodajemy dynie. - zalewamy bulionem i śmietanką i gotujemy aż warzywa zmiękną. Dodajemy sól i pieprz do smaku oraz 1 łyżeczkę gałki muszkatołowej. - Całość miksujemy na gładką masę, dekorujemy olejem z pestek dyni, śmietanką i pietruszką tak jak na filmie. Dziękuję i zapraszam na mój kanał Gotuj z Klasą:)